Receptet har jag hittat i en trevlig kokbok som jag fick för något år sedan, Ekologiska smaker heter den och innehåller enligt beskrivningen många recept på enkel, smakrik och god mat :-) Pajen som författaren Henrik Arkåsen kallar för Miras Mirakel har jag varit sugen på att testa ett bra tag och eftersom jag fick finbesök idag av gulliga Ann-Louise och Anna så passade det ju alldeles förträffligt att prova på denna mirakelpaj!
Trots att jag knappt fick fatt i något farinsocker då påsen numera visade sig innehålla en tegelsten av socker samt att jag fick ta en del vetemjöl special (som ju är till för att baka höga och fluffiga bröd) och gjorde alldeles för höga kanter som blev brända (tips; tryck ut pajdegen lågt i formen så att den går "kant i kant" med smeten) så blev den himla god om jag får säga det själv!
pajdeg
bärfyllning
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en form med löstagbara kanter. Blanda ihop hallon, créme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker och häll i formen. Om du använder frysta bär skall de vara tinade när du lägger dem i smeten, annars tar den dubbelt så lång tid att grädda. Strö över farinsocker och baka pajen i ugnen i 30-40 minuter. Servera ljummen med en god och gräddig vaniljglass.
När man har middag kan det vara skönt att förbereda maten innan. Den här pajen kan du till och med göra dagen innan och sätta i kylen. Värm sedan upp den färdiggräddade pajen försiktigt i 100 grader så blir den perfekt.
Mums :-D
Tack snälla för idag och för receptet! Bland det godaste jag ätit i pajform =0)
skrivenMajken var en riktig solstråle idag och jag tycker att bilderna jag tog på henne blev så fina. Trist att det inte blev klart idag så ni kunde släppa lite på det, men som du säger -nya tag och du ska se att det kanske löser sig snabbare och bättre än du tror idag. Jag affirmerar det just nu!
Kram