Tisdagsdejt & sjukstuga

Bildbevis på tisdagens middag, det blev en quattro stagioni som ju i mitt tycke är ett säkert kort så länge jag slipper musslor på, sedan när blev det en ingrediens på en sådan här standardpizza??? På Vapianos variant är det bara godsaker men visst slänger de på musslor ibland på en quattro, fel fel enligt mig ;-) Ann-Louise var för övrigt snygg som alltid och lyxar med sportlov denna vecka, lät så härligt att bara strosa omkring på stan en hel dag, ta en kaffe när andan faller på och kika lite förstrött i favoritaffärerna... Vardagslyx!!!
Då vi har sjukstuga hemma hos oss hann jag aldrig med att smina mig ordentligt eller fixa håret innan jobbet igår och fy så trött och blek jag ser ut, mitt hår är i akut behov av färgning och klippning och några timmar i solen hade inte heller skadat.. Ja, ja det är ytliga ting naturligtvis men igår hade jag en sådan där riktig "fuldag" och då känns inget bra, vare sig kläder eller utseende eller hår.
Ann-Louise fick mig dock på bättre humör och timmarna flög förbi som vanligt, vi hann prata om det mesta tror jag. Jobb, barn, resor, mental hälsa, vikt, bröst, ja det mesta helt enkelt :-)
Vapiano vid Kungsbron är ett stamställe måste jag säga, jag tycker det funkar lika bra för lunch som för middagsdejter. Trevlig och lagom stimmig lokal, gott (husets) vin, mat för alla smaker (även om jag gärna hade sett någon ordentlig kött- och fiskrätt på menyn) och så ligger det bra till också. Har du varit där?

Vi har som sagt sjukstuga här hemma och just nu är Irma tillsammans med Jimmy i Upplands Väsby på en barnmottagning, hon har haft upp emot 40 grader i fem dagars tid samt kräkningar under samma period så idag kände vi att det var dags att låta en läkare titta på henne, stackars liten. Med några bebisår på nacken börjar vi ju lära oss vad som gäller vid olika sjukdomstillstånd men när febern fortsätter att ligga så högt i fem dagars tid så vill vi inte vänta längre, det kan ju vara någon form av infektion som spökar och att hon behöver pencillin.

Uppdatering: Nu ringde Jimmy precis, lillskruttan har streptokocker i halsen och det är tydligen också därför hon kräks. Stackars liten!!! Så nu blir det en pencillinkur för henne under de närmaste tio dygnen för att få bort halsflussen, skönt att vi åkte in då!

Dags att plocka upp Majken ur sängen, hon har vilat en extra stund idag (annars sover hon bara ett pass per dag, oftast mellan halvelva och tolv om vi är hemma) och kanske är hon på väg att bli lite hängig hon också... Behöver jag säga att jag längtar till våren, ut med influensor och bakterier och in med sol och värme! Idag är det mer vår i luften än det varit sedan förra året och det är så ljuvligt att jag nästan vill ge ifrån mig ett litet vårskrik i stil med Ronja Rövardotter :-) Det kanske får bli ett litet här hemma under kvällen...

He en riktigt skön onsdagskväll nu, själv skall jag nog försöka hinna med en liten promenad ikväll. Har precis självmedicinerat med bragokex och ett stort glas mjölk men tror att det är en ganska kortsiktig lösning mot trötthet, en rask promenad ger nog bättre effekt är jag rädd... Men brago och mjölk är ju SÅ gott, håller ni med mig???

KRAMAR

Energipåfyllnad

Hej på er, här kommer en snabb hälsning från min arbetsplats där jag dricker smoothie och förbereder mig inför morgonens föreläsning som jag skall hålla med min kollega på en utbildning för blivande säljchefer, skall bli kul!

Ikväll blir det middag med Ann-Louise på Vapiano, har en härlig kväll framför mig med andra ord! Undrar vad jag skall välja, deras ceasarsallad med chili- och vitlöksfrästa scampi är riktigt god men en pizza sitter ju aldrig fel... Svåra beslut, hihi, resultatet visas här under morgondagen ;-)

Kraaaaam

Björk & Berries

Vid Högbo Brukshotell fanns till min stora glädje en affär/outlet/museum för Björk & Berries som har så många härliga produkter, de är ganska dyra men ibland har jag köpt någon härlig body lotion eller handkräm på Åhléns i City för att lyxa lite, jag älskar skönhetsprodukter i fina förpackningar och det är just vad Björk & Berries tillhandahåller.
Alla bär och björklöv som sätter sin prägel på produkterna är handplockade i skogarna runtom Högbo bruk och alla ingedienser skall vara så nedbrytbara som möjligt för att värna om vår miljö. Lingon, blåbär, smultron, hjortron, björklöv och honung är exempel på typiska svenska smaker som ger underbara dofter åt diverse produkter.
Förpackningarna är söta som socker, väl inne i butiken upptäckte både jag och Anna att vi hade ett väldigt stort behov att bunkra upp badrumsskåpet med tvålar, duschcrémer och lotions ;-)
Ni förstår väl att köpbegäret väcktes till liv här inne???
Sådana här smultrontvålar påminner om min gammelmoster Irma som hade liknade förpackningar hemma med väldoftande tvålar, härligt att väcka några barndomsminnen till liv!

Godkväll på er, jag och Irma sitter och kollar på Tummelisa (Barbie på DVD), det är väldigt rosa och väldigt gulligt men vi gillar den båda två. Det är så mysigt att kunna sitta och titta på en hel film med Irma och många barnfilmer är ju riktigt underhållande. Lejonkungen, Trassel, Spöket Laban, Pippi, you name it :-) Jag har nog barnasinnet kvar för jag gillar verkligen att kolla på tecknad film!

Idag har jag jobbat hemifrån vilket har varit rätt så skönt, jag har suttit i vår säng med datorn och hunnit med en hel del och även kunnat stötta Jimmy med Irma som varit febrig, matt och illamående under dagen. Vår stora tjej har suttit (och legat) i soffan i stort sett hela dagen och kollat på film, och hon har även sovit en stund vilket gjorde gott för febern. Hoppas nu att Majken inte blir smittad och inte vi andra heller, peppar, peppar så har vi ju alla varit förskonade från influensor i år...

På eftermiddagen idag kom en man från My Window för att ge en konsultation då vi skall beställa gardiner till huset och jag var jätteladdad inför detta då vi har varit väldigt nöjda med dem tidigare. Men jag känner mig rätt så tveksam efteråt, han var säkert duktig och var trevlig men hans tankar kändes inte helt i linje med mina. Och han är ju experten i sammanhanget när det gäller vad som är möjligt och inte. Vi får helt enkelt åka till deras nyöppnade butik i Danderyd till helgen och kolla in rullgardiner och gardiner och känns det inte rätt då får vi väl höra om vi kan få en konsultation till med en annan person. Vi kan ju inte göra en sådan stor beställning om det inte känns bra i magen...

Jimmy har precis åkt till simhallen och om en stund börjar min TV-kväll, först blir det Sofias Änglar som jag oftast gråter till från början till slut och därefter ångestframkallande serien 30 grader i februari. Sedan några veckor tillbaka är dessa två program obligatoriska inslag på måndagskvällarna. En kopp thé och några Bragokex blir det nog också och sedan skall jag lyssna klart på Änglamakerskan av Camilla Läckberg (på talbok), den är riktigt bra (och spännande) tycker jag!

Hoppas att ni får en skön måndagskväll, vad händer hos er ikväll?

KRAMAR