En smoothie, tack!

Efter att vår mixer gick sönder för drygt ett år sedan (och i väntan på att jag själv skall slå till och köpa en ny vit, i glas, från Kitchen Aid...) så har jag inte gjort en endaste liten smoothie här hemma! Men så för några veckor sedan kom jag på den eminenta idéen att testa att göra en omgång i min matberedare (eller vad de nu kallas) och det gick ju hur bra som helst!!! Så nu görs det smoothisar till höger och vänster här hemma. Jag brukar improvisera efter vad som finns hemma men just nu gör jag helst med följande ingredienser: Turkisk yoghurt (några dl), vaniljkesella (några matskedar), en halv banan samt bär av olika slag. Ofta hallon och/eller blåbär och ibland jordgubbar, mango eller björnbär. Och nu i bärtider toppar jag gärna med en rejäl näve skivade jordgubbar eller några färska hallon. Sååååå gott!!!
 
God kväll på er! Eller godnatt kanske man skall säga, ojsan hoppsan vad tiden gick fort ikväll... Och jag som måste gå upp tidigt för att göra en potatisgratäng (Leila Lindholms med kantareller och getost, supergod) samt en fetaoströra och en hallonkaka. Och städa, vi skulle egentligen haft städhjälp på morgonen men när vi ringde häromdagen för att dubbelkolla eftersom vi inte hört något annat fick vi veta att det inte blir något och jag hade inte en tanke på att själv rodda om det så nu måste jag ta ett rejält tag här hemma, hur jag nu skall hinna allt innan gästerna kommer halvtolv??? Kanske börja med att gå och lägga mig ;-)
 
Hoppas att du får en riktigt härlig midsommarafton med soligt väder, glada miner, smaskig sillunch och härlig grillmiddag, jordgubbstårta, dans, blommor i håret, en liten snaps kanske, många skratt och härliga sommarminnen att spara till ruggiga höstkvällar ♥
 
KRAAAAAAM

Upp och ner och upp igen...

Godkväll fina bloggvänner, vad glad och förvånad jag blir när jag ikväll gick in på bloggen och såg hur många ni är som fortsätter att titta in här dag efter dag trots att jag inte uppdaterat på flera veckor! Det gör mig varm i hjärtat ♥ Och laddad inför att blogga igen med förnyad kraft!
 
Som ni har märkt har jag inte bloggat på ett bra tag. Jag skrev om att något hänt och sedan en dag upphörde plötsligt inläggen att komma. Det var helt rätt beslut att pausa ett tag, det har varit tuffa veckor. Fysiskt och psykiskt. Men nu har jag varit nere och vänt, fattat svåra beslut och kan sätta punkt för detta "kapitel" i livet. Och jag känner mig starkare än på länge, stolt över mig själv. Att jag vågade vara sann mot mig själv. Så nu är jag här igen, med ett ökande sug om att få dela med mig av stort och smått i mitt liv.
 
Och det är inte bara jag som genomgått förändringar den senaste tiden, jag känner ju knappt igen mig här inne :-) Blogg.se har verkligen genomgått en omfattande uppfräschning, jag måste nog ta mig lite tid och titta igenom denna nya version.
 
Utöver existensiella frågor, sjukhusbesök, fysiska åkommor och annat så har de sista veckorna också innehållit en del trevliga aktiviteter. Vi har varit i Göteborg och gått på bröllop och i vanlig ordning var det supermysigt att komma ner för att träffa familj och vänner. Det har också blivit mycket god mat (och några kilo extra att bära på men vad gör väl det om 100 år...) och jag har mycket inspiration på den fronten till bloggen. Just nu bakar jag faktiskt en sats med nyttigt bröd och snart skall jag och Jimmy äta varsin rykande färsk fralla med stark ost och skinka på, mums!!! Ja, över huvudtaget så är jag redo och ligger i startgroparna på flera plan i livet och det är så skönt så ni anar inte. Hoppas nu att ni stannar kvar ett tag till här inne, jag har saknat er och bloggen skall ni veta ♥ ♥ ♥ 
 
KRAMAR

Jättegott (LCHF) fröbröd

Nu är jag äntligen tillbaka i rätt riktning, jag märker så snabbt att LCHF funkar bra för mig och att slippa brottas mot ett ständigt sockersug är ju värt alla (eventuella) uppoffringar jag kan tänkas göra. Dessutom så är det ju faktiskt inte så stora uppoffringar ändå eftersom det finns goda substitut till det mesta. Som bröd, det går ju att äta riktigt härliga smörgåsar även om man kör LCHF vilket är trevligt eftersom jag i alla fall gärna äter några goda mackor då och då! 

Det här receptet hittade jag hos Åse med den toppenbra (LCHF)bloggen 56 kilo och gjorde några små justeringar bara och det blev supergott! Och grymt enkelt att göra, perfekt att slänga ihop till helgfrukosten för att få nybakat bröd att lyxa med :-)


8 bröd

3 dl (knappt) smakrik ost (jag tog 1,5 dl parmesan samt 1,5 dl stark prästost)

3 ägg

0,5 dl mandelmjöl

0,75 dl solroskärnor

0,5 dl skalade sesamfrön

0,25 dl hela linfrön

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

smör/smörolja till plåten


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser i en skål, bred ut i en liten ugnsform som du smörjer med ett tunt lager smör eller smör- och olivolja. Använd sked och en kniv, snygga till kanterna. Ställ in i ugnen (jag bakar nästan alltid på skenan under mitten) i 15 minuter, låt sedan plåten svalna en stund. Dela brödet i åtta rutor (eller mer om du föredrar det). Servera gärna direkt med t.ex. smör (som får smälta lite på brödet, mmm), lagrad ost, rökt kyckling (tunna skivor) och lite sallad eller annat grönt på. Njut!!!

 

Andra pålägg jag skall prova på dessa smörgåsar framöver är leverpastej med stark ost och Mor Annas gurka (kanske inte så LCHF men 2-3 skivor kan ju inte skada), hemmagjord skagenröra med lite dill, citron och sallad, kokt ägg med kaviar och kanske en god tonfiskröra (jag gör en grym, måste kolla om jag har lagt ut recept på den någon gång). Vilket/vilka är dina favoritpålägg?