Lördagskväll hemma!

Irma har slagit upp ett stort jack i pannan idag men nu efter några timmar är hon mest stolt över sitt fina plåster :-) Här sitter vi i soffan i TV-rummet och blir spontanfotade av Jimmy för en liten stund sedan...

Hoppas att ni har en riktigt mysig lördagskväll, Halloween och allt! Vi fick besök av ett gäng häxor och spöken för en stund sedan och som tur var hade Jimmy köpt en jättepåse med Minismarties som ungarna blev mer än nöjda med :-) Tur för mig också annars hade väl jag satt i mig hela påsen ikväll... Om någon undrar vad jag gör hemma så beror det på att jag glömde alla byxor här igår (!) och då passade jag på att åka hem efter utbildningens slut idag för att hänga med familjen istället för att tillbringa lördagskvällen på Bosön! Åker tillbaka imorgon bitti igen.
KRAMKRAM till er ♥

Bosön nästa!

Nyttig lunch idag som ni kan se, hehe... Jag älskar pizza fast inte för ofta förstås! Och på Lilla hantverkaren i Täby Kyrkby är de riktigt goda!

Skall rusa till bilen nu, stress stress! Vill bara säga hej och önska en skön fredagskväll till er som läser ♥ Nu kommer jag att vara på Bosön tills på torsdag kväll men jag har ju min iPad med och hoppas att jag kan blogga lite från den (om det finns trådlös uppkoppling vill säga, har inget abonnemang). Hörs snart i alla fall, kramar!!!

Fräsch laxgryta med koriander

Godkväll! Här hemma är det lugna gatan just nu, Jimmy sitter med Skype på "paddan" och jag på FB här nere ;-) Är det inte kvalitetstid med maken så säg??? Dagen har varit ganska skön och gått fort, imorgon börjar inte jag min utbildning förrän vid sju på kvällen så vi har en fredag tillsammans hela familjen vilket skall bli jättemysigt med korvgrillning och annat! På tal om mat så lagade jag den här underbart fräscha laxrätten förra helgen, lova nu att ni testar :-) Nyttigt och jättegott, jag fullkomligen älskar koriander och gör ni det också så testa!!!

4 portioner
2 rödlökar, ca 200 gram
1 morot, cirka 100 gram
1 röd paprika
1 zucchini
600 gram laxfilé
1,5 tärning fiskbuljong (eller motsvarande)
salt och svartpeppar
0,5 citron
4 port ris/gryn

Kall sås:
1 kruka koriander (halva är till grytan)
2,5 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
0,5 citron

Gör så här:
Koka ris/gryn till 4 personer. Skär 2 rödlökar i 1 cm breda klyftor, skala och skär 1 morot i 1 cm breda tärningar. Skär en röd paprika i 2 cm breda tärningar och 1 zucchini i 1 cm breda halvmånar.

Koka upp 6 dl vatten med buljongen i en gryta. Lägg löken och morötterna i grytan, koka i tre minuter. Tillsätt sedan paprikan, zucchinin, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i grytan. Sjud i 3 minuter. Tillsätt sedan tärnad laxfilé och låt sjuda i ytterligare 7 min. Skär en halv citron i klyftor och strö över resten av den hackade koriandern i grytan innan servering.

Den kalla såsen kan du göra medan grytan puttrar (eller tidigare så att den får stå och dra ihop sig en stund). Hacka en kruka koriander, blanda yoghurten med hälften av de hackade kryddorna samt saften från en halv citron, 1 pressad vitlöksklyfta, honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en liten skål. Smaka av.