Djurönäset nästa!





Så mycket vackra blommor som vi har haft här hemma sedan fotograferingen i förrförra veckan (och nu under visningshelgen) har vi nog aldrig haft förrut och vilken skillnad det blir för ett hem med några färgklickar här och där! Just nu är ju dessutom tulpanerna alldeles underbara så det gäller att passa på :-)

Godkväll på er alla fina bloggvänner där ute! Hemma hos oss spelar i skrivande stund fotbollslandslaget match i bakgrunden och Irma har precis traskat in till sitt med sin lilla hand i mormors, då sprider sig värmen i mitt hjärta... Stor och liten, gammal och ung, mormor och Irma ♥

I morgon avbryter jag min föräldraledighet och åker på utbildning i dagarna tre vilket har stressat mig litegrann då Majken inte velat ta flaskan ännu... Så i eftermiddag bestämde jag mig för det enda rätta vilket är att ta med mig lilltjejen och mamma ut till Djurönäset, även om det blir en kostnad som jag inte räknat med (hotell och logi) så kan jag bara inte lämna Majken här hemma och sticka iväg om jag inte känner mig trygg med att hon får äta ordentligt!

Jag kommer under året att avbryta föräldraledigheten vid ett antal tillfällen då jag blivit antagen till en utbildning som löper under två år och därmed får en ny specialistfunktion på mitt jobb (kommer dock till största del att fortsätta arbeta som coach), det känns otroligt spännande att få förmånen att göra detta och inom två-tre år kunna titulera mig certifierad kommunikolog :-)

Jag kanske får möjlighet att uppdatera bloggen under vistelsen på Djurö, om inte så hörs vi på fredag och jag önskar er en riktigt skön fortsättning på veckan!

KRAMAR

Smink och mörka ringar...


Mer nytt i sminkväskan, ett rouge från Makeup Store (färgen heter Frozen Daiquiri) som jag tycker är ganska knepigt att få till snyggt men när jag väl lyckas är jag riktigt nöjd med det. Funderar på att köpa ett till som är lite mer neutralt i färgen att kunna använda över foundation och puder och sedan bara lägga en sista touch med detta, det tror jag kan bli riktigt bra!


Från syrran fick jag läppglans, ögonskugga samt en läppenna (stavas det så...) från Sephora som jag tycker har mycket bra produkter! Läppglanset är en ny favorit, otroligt lätt att applicera och ger en naturlig och snygg färg på läpparna. Jag är verkligen en periodare när det gäller att köpa nytt smink (samtslänga gammalt), det är allt på en gång så att säga :-)


Min nya necessär (också den från Makeup Store) är jag mycket nöjd med, perfekt storlek och snygg! Vad mer kan man begära???

Jag är så trött, så trött, så trött!!! Undrar i mitt stilla sinne om folk verkligen är så här slitna för jämnan, är det normaltillståndet för dagens småbarnsföräldrar som skall hinna med allt? Känner mig ful, blek och glåmig... Tovigt och glanslöst hår samt stora ringar under ögonen! Så fort jag tittar på mina två flickor vet jag med mig att jag inte skall klaga över något men ändå gör jag ju det... Vad jag behöver är att (en gång för alla) börja träna, helst boxning eller någon annan dynamisk sport så att man verkligen rensar ut dålig energi och fyller på med ny, fräsch och oanvänd sådan!!!

Ibland funderar jag lite över de här bloggande flerbarnsmammorna som alltid ser helt perfekta ut där de står i sina supersnygga kök i sann Leila Lindholm-stil med minst en harmonisk unge nochalant på höften (och två till som går i armkrok i den anlagda trädgården) och piffar lite med frostingen till sina nybakade cupcakes... Och sedan kommer en perfekt äkta man in i bilden och trollar fram rykande våfflor med hemmagjord sylt (bären har han förstås plockat själv) och en cappuccino på sängen samt ger en flyktig kyss i nacken på sin älskade som startskottet på ytterligare en perfekt vardag utan barnskrik, gnäll, tjafs, snabbmat och smutsiga kalsonger på toalettgolvet... Är det en illusion??? Eller är jag bara bitter :-D

Sov gott, stor kram och ha en härlig tisdag ♥

Blommenhof

Innan middagen igår efter en stund i poolen softade Irma och pappa i sängen och kollade på SVT Barnkanalen som hade något musikjippo med Pernilla Wahlgren, Herryes m.fl. Mysigt!

Förrätten bestod enligt menyn av gubbröra på kavring men i verkligheten av rökt lax på mörkt bröd med en kesoröra till, fräscht men Jimmy var nog lite besviken (han älskar gubbröra med en kall öl till)...

Jag valde menyns fiskrätt, röding på en bädd av smörstekt sparris som serverades med dillslungad potatis och en citronhollandaise. Gårdagen var rätt så intensiv innan vi kunde lämna en representabel lägenhet inför dagens visning så när vi anlände till Nyköping insåg vi att vi glömt att packa ner middagskläder till Jimmy... Jag funderade senare under kvällen på vad som är värst; att vara underklädd eller överklädd och kom inte riktigt fram till ett svar på den frågan. Jimmy tyckte hur som helst att det var något jobbigt att sitta i restaurangen i t-shirt och munkjacka bland skjort- och kostymklädda karlar ;-) Vad tycker ni är värst???

Majken skötte sig exemplariskt under middagen med sina nya små godbitar som hon delar systerligt med sin älskade idol Irma :-) Tack igen Susanne, så himla fina är dem!

Dags att sova tyckte mamma och pappa, Irma var dock inte helt övertygad om den saken ;-)

Efter frukosten i morse ville Irma bada igen i poolen, den här flytande baddräkten köpte vi igår på Barnens Hus och tillsammans med sådana där "sockerbitar" som man själv hade som liten trivdes Irma mer än väl i vattnet tillsammans med pappa! När vi har flyttat till Vallentuna skall jag kolla upp simkurser för henne, både för att hon tycker det är mysigt men också för att få möjligheten att hantera vatten på ett bra sätt så att hon lär sig simma om några år!


Irma ger tummen upp till hotell Blommenhof, mysigt med ett litet avbrott från vår just nu stressiga vardag i Sjöstaden :-)


Och så en bild från utsidan också som jag tog innan vi åkte in en sväng i den rätt så mysiga småstaden Nyköping tidigare idag!

Hotell Blommenhof
ligger någon kilometer från E4:an, alldeles i närheten av Nyköping. Jag skulle beskriva hotellet som trevligt, fräscht och barnvänligt! Det erbjuder inga större överraskningar men det ger heller inte intryck av att vara bättre och finare än vad det är... Vill man komma iväg ett dygn med familjen (skall man enbart åka med sin partner för en romantisk minisemester skulle jag nog välja ett annat ställe) så kan jag varmt rekommendera Blommenhof då allt känns så enkelt och smidigt där!

Poolområdet var lungt och kändes anpassat för barn på så sätt att det fanns badringar och bollar att låna, i restaurangen kom maten snabbt på bordet och för de små fanns kritor och pysselpapper att tillgå! Köttbullarna på barnmenyn kändes hemmagjorda och frukosten erbjöd både vuxen-och barnvänliga alternativ. I hotellbaren/loungen fanns två stora "kistor" med diverse leksaker att plocka bland och ett flertal kanaler (även filmkanaler) på hotellrummet för den som vill koppla av med film!

Kanske var det för att jag känt mig ganska sliten den sista tiden men jag tyckte att precis allt var toppen för oss fyra, som sagt är Blommenhof inget lyxigt ställe alls men riktigt funkis och på perfekt avstånd från Stockholm (10 mil)! Jag kände mig nästan lite deppig när vi kom hem idag igen efter knappa 20 timmar på resande fot... Det var så mysigt att bara vara på hotellrummet, i poolområdet och restaurangen och stänga av all hets kring den stundande lägenhetsförsäljningen för en liten stund!

För att summera alla intryck så ger jag Blommenhof ♥♥♥♥ (av fem möjliga) om man åker dit som en sliten småbarnsfamilj i syfte att bara hänga och ladda batterierna för ett dygn eller två :-)

Nu skall jag diska undan efter middagen, det blev en god grön ärtsoppa med rökt skinka och gräddfil (hittade receptet i senaste upplagan av Barn i stan och hottade upp det lite med fler kryddor)! Soppa är ju så gott, varje gång vi äter soppa här hemma kommer vi överens om att äta det oftare men sedan blir det aldrig så av någon anledning... Är väl en vanesak helt enkelt!

KRAMAR