Hallonbellini med magiska snittar

(null)
Godmorgon fredag! Nu har vi precis sagt hejdå till våra fyra älskade ungar och nu börjar "vuxenveckan". Det låter lite halvtrist att skriva så tycker jag, eller kanske snarare lite suspekt, haha. Jag tänker på programmet "Fråga Olle" som gick för ett antal år sedan och som ni i min ålder förmodligen minns. Där hade nog begreppet "vuxenvecka" kunnat uppmärksammas men på ett mer icke rumsrent sätt än vad jag tänker på här ovan 😍
 
Vuxenvecka eller ej, det är fredag och därmed snart dags för fredagsmys. Förra fredagen lyxade vi till det med hallonbellini tillsammans med magiskt goda små snittar, tack till Matplatsen för 100 % inspiration till denna kombo.
(null)
Hallonbellini gör du enkelt genom att tina frysta hallon och därefter mixa tillsammans med lite florsocker (snåla inte). Pressa ut saften genom en vanlig sil och tryck ordentligt med en matsked så att all saft kommer igenom. Kvar blir alla kärnor och de kan du skippa i själva i drinken. Skeda i några skedar hallonpuré i glasen och fyll på med champagne, cava eller prosecco. Så gott och somrigt!
 
(null)
Och så dessa små godbitar då? Receptet kommer som sagt från bloggen Matplatsen och innehåller endast fyra ingredienser. OLW stjärnor (sourcream & onion), spritsad smetana, löjrom samt finhackad rödlök. Alla fyra barnen vräkte i sig och tyckte att de var sååååå goda 💛
(null)
Jocke in action.
(null)
Testa, testa! Perfekt fredagsmys om ni frågar mig.
 
Ikväll blir det färska havskräftor, direkt från Smögenbryggan där de plockades upp tidigt imorse. Tillsammans med hemmagjord västerbottenpaj, färskt bröd från Gateau och andra goda tillbehör lär det bli en helt ok fredagskväll även den här veckan.
 
En driftig kille här i Norrort har börjat hämta upp rykande färska räkor och havskräftor från fiskebåten i Smögen och kör direkt upp med frysbil (eller vad det kan tänkas heta). Klockan 14.00 kommer han in i Vaxholm och förra fredagen på premiären ringlade sig kön lång. Hurra för alla driftiga människor där ute!
 
Ha en underbar fredag, kramar ♥
Taggar: fredagsfeeling, fredagsmys, hallonbellini, snittar, vardagslyx;

Kommentarer :

#1: Ann-Louise

Låter som en bra start på helgen!
Trevlig helg 🥂

Svar: Eller hur ☺️ En härlig helg till dig också, kram!
Caroline Wiklund

skriven

Kommentera inlägget här :