Summertime...

De här sista veckorna innan semestertider är några av de bästa under hela året tycker jag. Det är sommar i såväl teori som praktik och samtidigt ligger den framför oss alla som en utsökt pralin man bara vill sätta tänderna i :-)

Det är ett skönt tempo på jobbet. Coachningar varvas med trevliga aktiviteter (som t.ex. femkamp på Gröna Lund igår med min arbetsgrupp) och solen värmer skönt i nacken när jag sitter vid datorn. Kollegorna droppar snart av för låååånga ledigheter (tror jag har en av de absolut kortaste varianterna på "ynka" fyra veckor, haha) och jag minns känslan från barndomens skolavslutningar där eufori blandades med ett uns av vemod då klassen splittrades för ett evighetslångt sommarlov.

Och om några dagar är det midsommarafton. En dag fylld av traditioner som alla är speciella på sitt sätt och oavsett vart dagen firas har den så här långt alltid varit en dag att minnas. I år blir det ett traditionellt firande med sillunch, dans och levande musik vid en klassisk loge, godispåsar delas ut till alla barn och korna betar rofyllt några meter bort i prunkande hagar. Snaps, grillat, gräddtårta, midsommarkransar, sju sorters blommor och härligt sällskap. Ska bli såååå mysigt!!!

Snittar & bubbel

Är det något jag är svag för så är det snittar av alla de slag... Så här på försommaren är det svårslaget att börja en bjudning med olika sorters snittar och gärna bubbel i glasen, såååå gott. Här nedan tänkte jag sammanställa förslag på snittar som jag brukar göra samt några varianter jag fått hos vänner och familj och som är riktigt smarriga. Fyll gärna på listan om du kommer på fler :-)
 
Smörstekt baguette (vanlig eller surdeg) med philadelfia, rökt eller gravad lax, färsk dill och lite nymalen svartpeppar.
 
En annan variant med hemmagjord eller köpt (av bra kvalitet) skagenröra, dill och en liten bit citron utan skal.
 
Andra tips:
- Crostini med smaksatt philadelphia, parmaskinka och ett litet basilikablad på toppen
- Små, runda pumpernickel med lax-och räkröra toppade med stenbitsrom (eller löjrom)
- Kex (Göteborgskex) med briedemeaux och en liten klick fikonmarmelad
- Tunnbrödsrullar med pepparrotsost (blanda gärna i lite riven pepparrot för mer smak) och rökt lax eller hamburgerkött
- Baconlindade dadlar som får ugnssteka en stund
- Grissini med parmaskinka lindad runtom
- Smörstekt baguette (gnugga med vitlöksklyfta efteråt) i tunna skivor med finhackad tomat, basilika, charlottenlök och en tunn skiva mozzarella
- Mixad kronärtskocka (på burk) med vitlök och nymalen svartpeppar, linda in röran i parmaskinka
- Smördegssnurror med en röra på mixade soltorkade tomater, basilika, västerbottenost, svarta oliver och pinjenötter (penslas med ägg och gräddas i munsbitar i ugn på 225 grader)
 
Har du något bra tips på snittar???

Fokusera!!!

God morgon världen, 13 juni och en dryg vecka kvar till midsommarafton. Nu är verkligen sommaren här och jag längtar efter ledighet!!! Fyra veckors semester samt en veckas utbildning (kommunikologi) ska bli såååå skönt :-)

Den här våren har jag haft mycket i huvudet, väldigt mycket faktiskt... Jag hoppas att ett sommarlov ska ge mig tid och förutsättningar att landa i målsättningar och handlingsplaner så att jag kan möta hösten på ett bra sätt. Förutsättningar för att göra detta tänker jag är att äta bra, sova gott, motionera i någon form varje dag, göra långsamma rörelser (t.ex. yoga), ha goda samtal, meditera och pussa mycket på mina barn!!!

Just nu är det dock fokus som gäller, fokusera på jobbet fram till semestern, fokusera på att landa i allt inför vecka 27 så att jag kan NJUTA av ledigheten.

Ha en skön torsdag, själv ska jag gruppcoacha hela dagen :-)